Dag van de thuiswerker

Gepubliceerd op 15 maart 2022 om 10:49

Vroeger, heel vroeger, kwamen we tussen de middag thuis eten. Op dinsdag loempia's van de markt en op donderdag pannenkoeken, in mijn beleving was het iedere week  feest.

Mijn moeder werkte als coupeuse thuis. Zakken vol met kleding werden naar de zolder gesjouwd. En als wij thuis waren, was ze er ook altijd. Kwam er een vriendinnetje spelen? Helemaal geen probleem! Vaak gingen we met een groepje naar de speeltuin in de buurt of bouwden we hutten en schuilplekken bij de sloot. En begon het wat te schemeren dan liepen we weer terug. Of er gilde een moeder door de straat dat we naar huis moesten ;)


Ga jij ooit thuis werken?

Mocht je dat mij een aantal jaar geleden gevraagd hebben, dan had ik je misschien wel een klein beetje uitgelachen. Want werken deed ik 7 dagen in de week: eerst in de mode en daarna in de meubels. Na mijn zwangerschap moest het roer om, ik dacht makkelijk nog 5 dagen te blijven werken (ha ha), maar dat werden er snel 4 en uiteindelijk 3. En als kers op de taart, een mooie kans met een nieuwe baan voor Steward op School.

En toen kwam in 2020 tante C aanwaaien tijdens de zwangerschap van de jongste. Ik ging vanuit huis werken en eigenlijk beviel dat zo goed, dat ik en mijn collega's dat nu nog steeds doen. Er zijn maar een paar nadelen, ik moet zelf niet vergeten thee te zetten of pauze te nemen. En die kantoorhond... wanneer ik de telefoon opneem met "HALLO" begint ie altijd te blaffen ;)

De 15 uur die ik werk voor de baas zijn prima te combineren met onze webshop! Toch wordt er vaak gevraagd: hoe doe jij dat allemaal? Eigenlijk is er maar één grote uitdaging: we zijn onze werkplek thuis wel een beetje uitgegroeid. De eettafel is ALTIJD een rommel en de zolder ligt VOL met rollen stof en bakken kleding. Ik sjouw me het apelazarus. Maar ik ben thuis. Voor de jongens, voor mijzelf en dat geeft me toch een partijtje rust. In de ochtend wandelen we naar school, en zodra de school uit is dan ben ik er weer.

Toekomst
Ik heb moeten leren om door de rommel heen te kijken. Wat vandaag niet af is, komt morgen gewoon weer aan de beurt. Liever dat ze zich dit later herinneren dan een saai schoon huis. Misschien draai ik zelfs wel nog veel meer uren dan voorheen, want stilzitten ho maar. Dromen? Zeker! Een mooi pand met een eigen atelier zou toch wel erg leuk zijn.

Op de dag van de thuiswerker (16 maart) doe ik gewoon een extra stukje gebak in mijn pauze, op naar nog meer mooie jaren thuiswerken ;)


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.