Waterpokken en het havermoutbad

Gepubliceerd op 12 april 2022 om 15:00

Het leed dat waterpokken heet. We zijn er nu, hopelijk, voor altijd vanaf. Maar wat een ellende is dat toch!

Gelukkig kreeg ik de budgetvriendelijke tip van jullie: maak een havermoutbad. Er kwamen uiteindelijk ook zoveel reacties binnen dat ik besloot deze te verzamelen en een blog te schrijven.

Maar eerst even terug naar het begin. 

Loet had er destijds gelukkig weinig last van, hij is een dag goed hangerig geweest en stond (vooral op zijn buik) helemaal onder. Nu heeft hij een aantal jaar later nog steeds een litteken net boven zijn wenkbrauw.

Tijdens mijn zwangerschap van Nout, in de lockdown, kreeg ik enorme jeuk in mijn nek. Door middel van een aantal telefoontjes en een videoconsult kwamen we toen tot de conclusie dat het gordelroos was. Het blijkt dus dat het waterpokken virus altijd nog in je lichaam blijft rondhangen (gezellig hoor) en het zich dan kan gaan vormen tot gordelroos. Die jeuk, ik werd er dus echt kriebelig van. Vanuit mijn nek verspreide het zich ook op mijn kin en een stukje op mijn rug. Wat was dat lastig om daar vanaf te blijven. Een week of 3 heeft het geduurd en toen was er (gelukkig) niks meer van te zien.

En afgelopen maand kreeg Nout dus ineens die stomme waterpokken. Hij was een aantal dagen echt niet zichzelf en we hadden het dieptepunt tijdens een nacht ZONDER slaap. Gewoon helemaal niet geslapen, alleen maar kunnen huilen. Nout én ik. Want wat was dat zielig, hij had zo'n jeuk overal.

 

Ik plaatste een noodkreet op Instagram en verzamelde jullie tips hieronder! 

 


1. Maak een havermoutbad
De jeuk is toch wel het ergste, een havermoutbad helpt om dit te verminderen.

Het is zo'n zooitje wanneer je alles los in bad gooit hè ;) Dus vul eerst een hydrofiel washandje en knoop dit dicht met een elastiekje. Wanneer je het washandje in het water legt zal het water wit kleuren. Laat je kindje lekker in het lauwwarme water zitten, je merkt direct al verschil!

Na het badderen strooide ik volop metholpoeder rond zijn luier. Aangezien hij net een kleine Balou de Beer was (lekker met zijn rugje schuren) ging ik ervan uit dat daar de meeste jeuk vandaan kwam.


2. Smeren maar
Er zijn tal van smeersels die allemaal beweren het beste te zijn tegen de waterpokken. Jullie gaven aan dat de mousse van Kidsclin heel goed werkt. Ook de lotion van Dr Leenarts is vaak voorbijgekomen.

Het nadeel is dat er veel producten zijn die, ondanks de hoge verkoopprijs, beweren hetzelfde effect te hebben maar helaas niet werken. Ook is het bij ieder kindje anders, dat maakt het extra lastig. De Kidsclin en Dr Leenarts tubes zijn er vanaf € 14,99. Nadat je ze hebt gebruikt kun je ze nog langer bewaren: het werkt namelijk ook goed tegen bijvoorbeeld tegen de jeuk van een eikenprocessierups!

3. Pak samen een rustmomentje
Ik weet dat de kids "gewoon" naar de opvang mogen zolang ze niet ziek zijn, maar heel eerlijk: je wil toch het liefste de hele dag met dat hoopje ellende knuffelen. Wij hebben dus (mede ook dankzij de slapeloze nachten) overdag niets anders gedaan dan op de bank onder een dekentje gelegen. Loet had een tent gebouwd dus het was ook nog eens extra feestelijk ondanks alle ellende. En we hadden een goed excuus om ijsjes te eten, want die blaasjes rond en in zijn mond, auw!

O en nog een fijne bijkomstigheid, dan valt het niemand op dat ze de kleertjes binnenstebuiten aanhebben zodat de naden niet prikken en kriebelen, haha ;)

Misschien heb jij nog tips? Deel ze hieronder zodat we elkaar kunnen helpen.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.