Jongensmama issues?

Gepubliceerd op 7 mei 2021 om 09:45

Laatst sprak iemand mij op het schoolplein aan: goh jij deelt best veel van jouw jongens op Instagram. Dat zinnetje spookte vervolgens de hele dag door mijn hoofd. Want heeft ze daarin gelijk? Naast alle collecties en sneak peeks deel ik inderdaad ook best een groot gedeelte privé.

Maar weet je, ook héél veel dingen deel ik juist niet. En wanneer ik een foto of filmpje plaats is het altijd om een kijkje te geven in ons gezinsleven. Andere accounts inspireren mij daarin en ik spiek zelf ook altijd graag eens rond. En het leukste is, de meest interessante gesprekken ontstaan in de chat!

Maargoed even terug bij het begin. Met 2 kleine jongens weet ik als geen ander dat het écht lastig is om leuke kleding te vinden. Mijn oudste loopt inmiddels liever iedere dag in een-lekker-hysterisch-dino-shirt, maar gelukkig mag ik nog altijd zijn kleding voor school klaarleggen ;)

Zelf ben ik geen setjes-koper. Ik bestel overal en combineer zelf graag printjes en materialen van verschillende (handmade) merken. Ooit is het knap lastig om een combinatie te maken, daarom deel ik graag 3 van mijn persoonlijke tips in deze blog, speciaal voor jongens!

 

Tip 1: Ga voor comfy.
Ik kan het lief vragen, enigszins dwingen of met een beetje afleiding hem toch in die spijkerbroek hijsen maar niemand wordt er gelukkiger van... het broekenprobleem is ook hier toegeslagen. "Een zachte broek hé mam" hoor ik dan in de ochtend. Ik weet niet hoe jullie erover denken maar iedere dag een joggingbroek vind ik eigenlijk niet zo oké. We proberen het altijd wat af te wisselen in kleuren, printjes en materialen. Een stoere comfy pants is grote favoriet, toch een skinny broek maar wel in een fijne en comfortabele stof.

Tip 2: Budget.
Mijn hobby is niet goedkoop, er hangen items in de kast waarvan ik de prijs niet hardop durf te roepen. Vaak wacht ik dan ook tot er speciale aanbiedingen of acties starten (dat is een sport geworden inmiddels). Mijn telefoon staat vol met printscreens van toffe kleding die ik voorbij zie komen, een soort van digitaal "wensenlijstje". Wanneer er items dubbel in staan laat ik ook nog wel eens een van de mannen mee uit kiezen.

Er zijn verschillende pagina's die je kunt volgen voor de allerlaatste trends en aanbiedingen. Kijk ook eens bij www.kinderkoopjesjager.nl

Het risico bestaat natuurlijk altijd dat nét die toffe sweater al is uitverkocht in de juiste maat. Maar hoe gelukkig kan ik worden van koopjes met minimaal 50% korting.

Tip 3: Groen!
Groen is niet alleen mijn lievelingskleur maar ook een toffe en veilige kleurkeuze voor jongens. En ook duurzame kleding is hot!   

Verkoop te kleine kleding, sommige merken kun je makkelijk weer doorverkopen. Naast Marktplaats zijn er ook leuke shops op Instagram en Facebook te vinden. Zoek eens op #instagramkoopjeshoek of #kastjevan

Broeken met gaten bij de knieën worden hier korte broekjes voor in de zomer.  En ik durf ook gerust te kopen op de groei. Een mouwtje extra omslaan is juist nét wat stoerder. Zo genieten we extra lang van de kleding.

En die kast hoeft écht niet helemaal vol te hangen. Let op met felle kleuren en investeer in een paar goede basics, zo kun je makkelijk combineren.

 

 

Lef tonen en mix & match om je eigen stijl te ontwikkelen, het valt niet altijd even goed mee. Ik hoop dat je met veel plezier mijn blog hebt gelezen! Heb je zelf nog leuke shoptips? Deel ze dan gerust hieronder in de reacties.  Ennuh..... met de code BLOG2021 shop je meteen in onze webshop met 10% korting. Cadeautje van mij ;)


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.