Dames Dekkers Blog

Geen wekelijkse of maandelijkse blog: gewoon wat hersenspinsels met handige tips in de categorie baby- en kidslifestyle. 
Altijd persoonlijk en eerlijk verteld. Veel leesplezier!

Een gastblog schrijven? Stuur ons een berichtje voor de mogelijkheden: info@damesdekkers.nl

 

Knutselen met stof

Meters stof "vliegen" er hier doorheen en er blijven altijd wat kleine stukjes over. Dit varieert, soms is een restje nog groot genoeg om er bijvoorbeeld een haarband uit te halen maar vaak zijn het echte restjes-restjes. Leuk feitje: wij gooien écht niets weg! Alles bewaar ik in een grote bak die onder de kniptafel staat. Deze zoek ik iedere week uit en zo heb ik dus ook vaak zakken vol met restjes. Inmiddels weten alle kinderdagverblijven, gastouders bso's en knutselclubjes uit de buurt ons te vinden en worden regelmatig zakken opgehaald. Wat is het super tof om te zien wat er inmiddels allemaal al gemaakt is met onze restjes.Ik geef je graag 3 voorbeelden wat je zelf kunt maken zonder naaimachine. Plan maar eens een lekker knutselmiddagje in met de kids ;)  

Lees meer »

- Gastblog - Low budget uitstapjes voor het hele gezin!

Je kent het wel, heerlijke vrije dagen! Met een gezin kán dat vrijheid blijheid betekenen maar ook: "ik verveel me mam...". En ineens veranderen die schatjes in monsters en voor je het weet ben jij de politie agent... past deze functieomschrijving niet bij jouw jobwensen of heb je geen zin in een hang dag thuis zonder inspiratie, besluiteloos over wat te gaan doen... lees dan verder!Low budget uitstapjes voor het hele gezin!Hoe leuk is het om met elkaar een uitstapje te maken? Samen op pad, ontdekken, leren en nieuwe herinneringen maken! Succes gegarandeerd! En nu komt het tatatataaaaaa: dit hoeft niet veel geld te kosten... dat is het mooiste!Onze top 5 op een rijtje:1. Amsterdamse waterleidingduinen2. Appels/ peren plukken3. Pluktuin4. Blote voeten pad5. Geitenboerderij Ridammerhoeve1. Amsterdamse waterleidingduinenVanaf 18 jaar toegangsprijs €1,50 ja ja, kids gaan dus for free mee dit absurd mooie natuurgebied in! Waan je even in een andere wereld... Rust van de natuur, heerlijk de kleine in de drager (wandelwagen kan ook maar geeft iets minder vrijheid) kinderen lekker los laten gaan, hutten bouwen en op zoek naar herten. Het is niet de vraag óf je ze tegen komt, maar wanneer! Tip: Kies een pad, afhankelijk van de hoeveelheid kilometers die je wilt lopen.2. Appels/peren plukken

Lees meer »

- Gastblog - Brownies can fix evertything

Ik ben nog wel eens te enthousiast in m’n planning… herken je dat? Zou Ilsa in de meivakantie voor logopedie kunnen komen? Oh dat vindt ze vast fijn, doe maar! Mag Jill mee spelen, kan je haar dan even afzetten? Ja hoor, regel ik! Een koffiedate met een vriendin? Gezellig, top plan!Heb je de taart nog besteld voor Jane’s verjaardag morgen? Mijn man kijkt me aan. Oei…. Een snelle zoekopdracht in m’n mailbox bevestigd met de tekst “niets gevonden” waar ik stiekem al een beetje bang voor ben... Nou roep ik optimistisch, ik maak wel brownies!Verjaardagsboodschappen en browniesAls ik klaar ben na de logopedie van Ilsa, dan ga ik langs de slager en supermarkt voor de verjaardagsboodschappen. En dan bakken we brownies en maken we er met witte chocolade of fondant een paard op? M’n man mompelt iets over dat hij de volgende keer de taart gaat regelen. Ik hoor het maar half, want waar de tas voor logopedie toch weer gebleven is? 

Lees meer »

Waterpokken en het havermoutbad

Het leed dat waterpokken heet. We zijn er nu, hopelijk, voor altijd vanaf. Maar wat een ellende is dat toch!Gelukkig kreeg ik de budgetvriendelijke tip van jullie: maak een havermoutbad. Er kwamen uiteindelijk ook zoveel reacties binnen dat ik besloot deze te verzamelen en een blog te schrijven.Maar eerst even terug naar het begin. Loet had er destijds gelukkig weinig last van, hij is een dag goed hangerig geweest en stond (vooral op zijn buik) helemaal onder. Nu heeft hij een aantal jaar later nog steeds een litteken net boven zijn wenkbrauw. Tijdens mijn zwangerschap van Nout, in de lockdown, kreeg ik enorme jeuk in mijn nek. Door middel van een aantal telefoontjes en een videoconsult kwamen we toen tot de conclusie dat het gordelroos was. Het blijkt dus dat het waterpokken virus altijd nog in je lichaam blijft rondhangen (gezellig hoor) en het zich dan kan gaan vormen tot gordelroos. Die jeuk, ik werd er dus echt kriebelig van. Vanuit mijn nek verspreide het zich ook op mijn kin en een stukje op mijn rug. Wat was dat lastig om daar vanaf te blijven. Een week of 3 heeft het geduurd en toen was er (gelukkig) niks meer van te zien.En afgelopen maand kreeg Nout dus ineens die stomme waterpokken. Hij was een aantal dagen echt niet zichzelf en we hadden het dieptepunt tijdens een nacht ZONDER slaap. Gewoon helemaal niet geslapen, alleen maar kunnen huilen. Nout én ik. Want wat was dat zielig, hij had zo'n jeuk overal.

Lees meer »

Een grote jongens kamer

Het kleinste slaapkamertje gaat nu dan ook een grote jongens kamer worden. Alle baby meubels gaan de deur uit en maken plaats voor een groot bed. We sluiten een fase af, en dat doe ik het liefste door maar meteen te gaan ruimen, zonder er al te veel bij na te denken ;)Het "probleem" is wel dat de ruimte niet groot is. Dus even op een rijtje wat we écht nodig hebben:

Lees meer »

Snurken!

We zaten volop in het slaapdrama met de jongste, dat we over het hoofd zagen dat onze 5 jarige al een lange periode niet meer zo goed naar bed ging. Meerdere keren uit bed komen met de allerbelangrijkste vragen, nog een keer naar de wc, en nog een keer. Even komen kroelen of ineens hele erge honger hebben. Het werd alsmaar later en later.

Lees meer »

Dag van de thuiswerker

Vroeger, heel vroeger, kwamen we tussen de middag thuis eten. Op dinsdag loempia's van de markt en op donderdag pannenkoeken, in mijn beleving was het iedere week  feest. Mijn moeder werkte als coupeuse thuis. Zakken vol met kleding werden naar de zolder gesjouwd. En als wij thuis waren, was ze er ook altijd. Kwam er een vriendinnetje spelen? Helemaal geen probleem! Vaak gingen we met een groepje naar de speeltuin in de buurt of bouwden we hutten en schuilplekken bij de sloot. En begon het wat te schemeren dan liepen we weer terug. Of er gilde een moeder door de straat dat we naar huis moesten ;)

Lees meer »

Slaapcoach, heeft het ons geholpen?

Mijn oudste was, en is nog steeds, een droomkindje als het om slapen gaat. Zo'n heerlijke uitslaper!Toen Nout werd geboren waren we dan enigszins ook wel voorbereid dat de slapeloze nachten erbij horen maar het ging ook goed komen. Ooit.  Het begon keurig :)Een hele tevreden baby met een paar uurtjes slaap, je hoorde ons echt niet mopperen. Maar toen begon het tóch wel op te vallen dat hij niet zo goed sliep. En ja: het hoort erbij, het zijn de tandjes die doorkomen, oeps weer verkouden of toch wel een hele drukke dag achter de rug. Sprongetje hier, sprongetje daar: hij veranderde langzaam in een onrustig monstertje.Overdag slapen ging eigenlijk wel prima, mijn motto "wat slaapt dat slaapt" nam hij zeer serieus en ooit tankte hij wel 3 uurtjes achter elkaar bij. Maar in de nacht, oef! Wakker was ook KLAAR wakker. Je zag aan zijn snoetje: mama ik sta AAN en wij gaan NU spelen!Inmiddels had ik heel Google doorgespit, mijn zoektermen waren van "wanneer gaat een baby doorslapen" en "hoe gaat een baby beter slapen" tot "waarom trilt mijn ooglid". Ik was dood en dood op. Hebben we alles geprobeerd? Ik denk het wel. Van de lavendeltjes tot de patjoeli. Het bedje van links naar rechts. Andere kamer, tussen ons in en weer terug naar zijn eigen kamer. Van overdag wakker proberen te houden tot slaapverwekkende slaapliedjes rituelen. Niets, maar dan ook niets had effect. En dan krijg je zoveel adviezen en besef je dat je écht niet de enige bent, maar ook ieder kindje is anders en dat maakt het zo lastig. Je gaat twijfelen, is het mijn fout dat hij niet wil slapen?Tijdens een babyshower kreeg ik misschien wel het allerbeste advies: ga niet zelf lopen tobben, klop eens aan bij een slaapcoach. Maar ik vond het toch wel een soort van drempel om daar binnen te stappen. Voelt het als een #fail? Denk het wel, ik kan toch zeker zelf er wel voor zorgen dat mijn kindje gaat slapen, toch? Weer gingen mijn gedachten alle kanten op. En toen, midden in de nacht, met een klaarwakkere hyper de pyper stuiterbal naast mij schreef ik ons in voor meer informatie. Al tijdens de intake liep ik met zo'n fijn gevoel naar buiten, o ik kon wel huilen! Een vast slaapschema en een rustig bedritueel was al voldoende om na een week een compleet andere Nout te zien.En nu, 4 maanden later kan ik vol trots zeggen: wij hebben een lastige slaper maar wij weten ook wat hij nodig heeft om te kunnen slapen. En hij is niet zoals het kindje van die vriendin, buurvrouw, of wie dan ook. Ieder kindje is uniek, jij kunt het niet fout doen.

Lees meer »

Duurzaam ondernemen

Als kleine ondernemer lastig om duurzaam te ondernemen? Zeker niet! Ook wij dragen ons steentje bij.Ontvang je een pakketje van ons, dan zal de factuur digitaal in je mail verschijnen. We hergebruiken verpakkingsmateriaal en de pakketjes breng ik lopend naar het postNL punt. Soms is dat inderdaad met een kinderwagen volgeladen ;)Afval hebben we minimaal maar knipafval van de stoffen zijn meerdere zakken per week. Deze gaan naar de scholen in de buurt en worden gebruikt voor knutselprojecten. Grotere lappen stof doneren wij aan diverse stichtingen, waaronder The Foundation For Kids.

Lees meer »

Jongensmama issues?

Laatst sprak iemand mij op het schoolplein aan: goh jij deelt best veel van jouw jongens op Instagram. Dat zinnetje spookte vervolgens de hele dag door mijn hoofd. Want heeft ze daarin gelijk? Naast alle collecties en sneak peeks deel ik inderdaad ook best een groot gedeelte privé.

Lees meer »

- Gastblog - Panterprint.. mijn lievelingsprint!

Sinds jaar en dag ben ik echt een meisje wat dol is op panterprint. Een subtiel kaarsje in huis, een paar laarsjes, een blousje. Niet te overdreven maar de print vind ik fantastisch. Waar een ander een lievelingskleur heeft is de mijne simpelweg panterprint. En toen werd ik moeder...

Lees meer »