Duurzaam ondernemen

Gepubliceerd op 10 juli 2021 om 14:48

Als kleine ondernemer lastig om duurzaam te ondernemen? Zeker niet! Ook wij dragen ons steentje bij.

Ontvang je een pakketje van ons, dan zal de factuur digitaal in je mail verschijnen. We hergebruiken verpakkingsmateriaal en de pakketjes breng ik lopend naar het postNL punt. Soms is dat inderdaad met een kinderwagen volgeladen ;)

Afval hebben we minimaal maar knipafval van de stoffen zijn meerdere zakken per week. Deze gaan naar de scholen in de buurt en worden gebruikt voor knutselprojecten. Grotere lappen stof doneren wij aan diverse stichtingen, waaronder The Foundation For Kids.

Vanaf nu zullen ook onze producten een vermelding krijgen over de kwaliteit van de stof. Hieronder leg ik in jip en janneke taal uit wat dit zowel inhoudt.


Oeko-wat?
Oekotex! Wanneer een stof gecertificeerd is met het OEKOE-TEX®label, betekend dit dat het volledig vrij is van schadelijke chemicaliën en dus beter voor je huid en gezondheid is. Dit label is in 1992 geïntroduceerd en wordt wereldwijd gebruikt.

Naast deze certificering zijn er ook organic of biologische stoffen, je ziet dan bijvoorbeeld de vermelding GOTS. Hierbij is gekeken naar het totale productieproces van textiel. Dus niet alleen naar milieu-aspecten maar ook naar minimumloon, verbod op kinderarbeid en het hebben van een veilige werkomgeving.

Lastig om uit elkaar te halen hé? Wij zetten een stap in de goede richting en gebruiken materialen waar we ons zelf prettig bij voelen: Wij voor de kleine Jij.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.