Slaapcoach, heeft het ons geholpen?

Gepubliceerd op 22 januari 2022 om 09:20

Mijn oudste was, en is nog steeds, een droomkindje als het om slapen gaat. Zo'n heerlijke uitslaper!

Toen Nout werd geboren waren we dan enigszins ook wel voorbereid dat de slapeloze nachten erbij horen maar het ging ook goed komen. Ooit. 

Het begon keurig :)
Een hele tevreden baby met een paar uurtjes slaap, je hoorde ons echt niet mopperen. Maar toen begon het tóch wel op te vallen dat hij niet zo goed sliep. En ja: het hoort erbij, het zijn de tandjes die doorkomen, oeps weer verkouden of toch wel een hele drukke dag achter de rug. Sprongetje hier, sprongetje daar: hij veranderde langzaam in een onrustig monstertje.

Overdag slapen ging eigenlijk wel prima, mijn motto "wat slaapt dat slaapt" nam hij zeer serieus en ooit tankte hij wel 3 uurtjes achter elkaar bij. Maar in de nacht, oef! Wakker was ook KLAAR wakker. Je zag aan zijn snoetje: mama ik sta AAN en wij gaan NU spelen!

Inmiddels had ik heel Google doorgespit, mijn zoektermen waren van "wanneer gaat een baby doorslapen" en "hoe gaat een baby beter slapen" tot "waarom trilt mijn ooglid". Ik was dood en dood op.

Hebben we alles geprobeerd?
Ik denk het wel. Van de lavendeltjes tot de patjoeli. Het bedje van links naar rechts. Andere kamer, tussen ons in en weer terug naar zijn eigen kamer. Van overdag wakker proberen te houden tot slaapverwekkende slaapliedjes rituelen. Niets, maar dan ook niets had effect. En dan krijg je zoveel adviezen en besef je dat je écht niet de enige bent, maar ook ieder kindje is anders en dat maakt het zo lastig. Je gaat twijfelen, is het mijn fout dat hij niet wil slapen?

Tijdens een babyshower kreeg ik misschien wel het allerbeste advies: ga niet zelf lopen tobben, klop eens aan bij een slaapcoach. Maar ik vond het toch wel een soort van drempel om daar binnen te stappen. Voelt het als een #fail? Denk het wel, ik kan toch zeker zelf er wel voor zorgen dat mijn kindje gaat slapen, toch? Weer gingen mijn gedachten alle kanten op. En toen, midden in de nacht, met een klaarwakkere hyper de pyper stuiterbal naast mij schreef ik ons in voor meer informatie. 

Al tijdens de intake liep ik met zo'n fijn gevoel naar buiten, o ik kon wel huilen! Een vast slaapschema en een rustig bedritueel was al voldoende om na een week een compleet andere Nout te zien.

En nu, 4 maanden later kan ik vol trots zeggen: wij hebben een lastige slaper maar wij weten ook wat hij nodig heeft om te kunnen slapen. En hij is niet zoals het kindje van die vriendin, buurvrouw, of wie dan ook. Ieder kindje is uniek, jij kunt het niet fout doen.


Heb jij ervaring met een slaapcoach?
Informeer eens in de buurt, vaak wordt het volledig vergoed door de gemeente!

Kom je uit een van de volgende gemeentes? Klop dan zeker aan bij Praktijk Slaaplekker

Helmond, Deurne, Someren, Asten, Gemert-Bakel, Laarbeek (Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout), Nuenen, Son en Breugel, Waalre, Veldhoven, Geldrop-Mierlo, Eindhoven, Best, Oirschot, Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.