Een grote jongens kamer

Gepubliceerd op 28 maart 2022 om 11:33

Het kleinste slaapkamertje gaat nu dan ook een grote jongens kamer worden. Alle baby meubels gaan de deur uit en maken plaats voor een groot bed. We sluiten een fase af, en dat doe ik het liefste door maar meteen te gaan ruimen, zonder er al te veel bij na te denken ;)

Het "probleem" is wel dat de ruimte niet groot is. Dus even op een rijtje wat we écht nodig hebben:


1. Bed
Het allerbelangrijkste voorop: een groot bed! Met een handige harry in huis moet dat helemaal goed komen. Bij de oudste hebben we een huisje gemaakt. Ziet er kei leuk uit, maar heel praktisch is het niet. Als ik een euro zou krijgen voor elke keer dat ik mijn hoofd stoot aan die balk... Vervloek dat ding.

Nu heb ik een soort van "podium" of verhoging gezien met daarin een lattenbodem en matras. Het lijkt me zo gezellig, maar of dat voor een klein manneke handig is weet ik ook niet. Het klimmen zal in ieder geval dan wél goed komen.

En, wat dacht je van al die extra opbergruimte die je onder het bed kunt maken? Van beddengoed tot knuffels en speelgoed. Jes, ik ben voor hoor.

2. Kast
Het kamertje is klein, dus de kast mag niet al te groot zijn. Wens: 2 hanggedeeltes en 2 plankjes. Onderin kunnen mooi alle schoenen staan. Ik struin marktplaats af voor een toffe lockerkast. Liever een mooie smalle die de hoogte in gaat, maar ik moet natuurlijk ook niet vergeten dat het kleine maatje 80 straks ook grote jongens kleding gaat worden... 

 

3. Zithoekje   
We hebben een oude fauteuil van mijn opa in huis staan, die is al zo vaak verhuisd van ruimte, maar nu heeft hij zijn eindbestemming gevonden. Een gezellig leeshoekje met een stoel waar je in weg kunt kruipen onder een dekentje. Klein nachtlampje aan, ik zie hem al zitten. Maar dat duurt nog wel een paar jaar ben ik bang haha!

De aankleding komt later wel, naarmate ze ouder worden veranderen ze ook om de haverklap van "helden". Ik heb een klein thema destijds al aan de babykamer toegevoegd, met een gezellig behangetje. De dekbedovertrekken dieren van SNURK maken het plaatje compleet ;)


Klein aapje in een groot jongens bed. Nu voorlopig nog opvullen met wat knuffels. Lekker slapen!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.