Wat zijn Presets?

Gepubliceerd op 28 mei 2022 om 13:21

Vakantie kiekje met een preset filter


Ik was al een tijdje aan het stoeien met de foto's op Instagram, het lukte maar niet om één geheel te vormen. Is dat belangrijk dan? Geen idee haha maar met zo'n controlfreak als mij werd dit als zéér belangrijk gezien. En ik vond dat Instagram ook eruit moest zijn als onze etalage, zodat je in één oogopslag kunt zien wie we zijn en wat we maken. Meteen het juiste sfeertje neerzetten, snappie?

Gratis app Lightroom voor Presets
Via Google kwam ik terecht op de term "Presets". Dit zijn filters die je via de gratis app Lightroom (gewoon simpel op je telefoon) over je foto's heen zet waardoor ze net wat krachtiger of zachter overkomen. Het leek mij veelte ingewikkeld en na het downloaden van Lightroom heb ik er niet meer naar om gekeken. Tot dat ik Oh My Presets tegenkwam. WAUW! Dit moest ik ook leren!

En het viel dus allemaal reuze mee. Het is niet moeilijker dan klik en klaar en delen maar. Bij het installeren ontvang je ook een handleiding en na een paar keer "oefenen" op wat foto's  durfde ik de beelden te plaatsen op Instagram. En ik kreeg dus meteen de vraag hoe ik de foto's zo mooi kreeg en of ik een fotograaf had ingehuurd, wat een compliment ;)


 
 

Foto's van Oh My Presets


Jij kan het ook! Easy Peasy is het gebruik van Presets!
Een preset schaf je eenmalig aan en kun je dan eindeloos toepassen. Ik gebruik ze nu ook altijd privé, zie ik er net wat stralender uit op de foto's ;) Twijfel je over de keuze (sorry het zijn er echt héél véél), dan mag je ook een aantal proefjes aanvragen. En jij kan het dus ook, je hoeft er écht geen professionele fotograaf voor te zijn of een grote technische kennis voor te hebben. Het is mij dus ook gelukt.

Oja, by the way, voor de foto's in de webshop bij de producten gebruik ik de filters dus niet, je ziet dan de daadwerkelijke kleur op de foto, zoals bij bijvoorbeeld Flared PATTY Ginkgo. Op onze socials of promotiemateriaal kijk ik altijd of de foto's dichtbij het origineel blijven, want ik ben allergisch voor té bewerkte foto's, met oranje gezichten of ijsblauw haar.

Kijk eens rond bij Oh My Presets en laat je informeren. Ben heel benieuwd of het ook iets voor jou is!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.