- Gastblog - Low budget uitstapjes voor het hele gezin!

Gepubliceerd op 2 juni 2022 om 14:37

Je kent het wel, heerlijke vrije dagen! Met een gezin kán dat vrijheid blijheid betekenen maar ook: "ik verveel me mam...". En ineens veranderen die schatjes in monsters en voor je het weet ben jij de politie agent... past deze functieomschrijving niet bij jouw jobwensen of heb je geen zin in een hang dag thuis zonder inspiratie, besluiteloos over wat te gaan doen... lees dan verder!

Low budget uitstapjes voor het hele gezin!
Hoe leuk is het om met elkaar een uitstapje te maken? Samen op pad, ontdekken, leren en nieuwe herinneringen maken! Succes gegarandeerd! En nu komt het tatatataaaaaa: dit hoeft niet veel geld te kosten... dat is het mooiste!

Onze top 5 op een rijtje:
1. Amsterdamse waterleidingduinen
2. Appels/ peren plukken
3. Pluktuin
4. Blote voeten pad
5. Geitenboerderij Ridammerhoeve

1. Amsterdamse waterleidingduinen
Vanaf 18 jaar toegangsprijs €1,50 ja ja, kids gaan dus for free mee dit absurd mooie natuurgebied in! Waan je even in een andere wereld... Rust van de natuur, heerlijk de kleine in de drager (wandelwagen kan ook maar geeft iets minder vrijheid) kinderen lekker los laten gaan, hutten bouwen en op zoek naar herten. Het is niet de vraag óf je ze tegen komt, maar wanneer! Tip: Kies een pad, afhankelijk van de hoeveelheid kilometers die je wilt lopen.

2. Appels/peren plukken

In het najaar, september, is het geweldig om met de kids appels en peren te gaan plukken. Verschillende fruit bedrijven openen dan hun deuren en organiseren activiteiten voor jouw kroost. Met een korte ‘appel draai’ instructie wordt je de gaard ingestuurd. De helemaal zelf vers geplukte appeltjes reken je af bij de weegschaal. Je kan de dag dus zo prijzig maken als je zelf wenst. De dagen erna eet je zelfgemaakte stoofpeertjes, appelmoes, appeltaart en appelflappen. Dat is nog eens fijn nagenieten!

3. Pluktuin

Om in het thema plukken te blijven... Wat dacht je van een prachtig veldboeket met de mooiste kleuren op je keuken tafel!? Geef jezelf én de kinderen een cadeautje door de natuur in te gaan en de mooiste bloemen uit te zoeken, zelf te plukken en mee naar huis te nemen. Pluktuinen heb je op veel verschillende plekken in Nederland, gaan meestal open in de lente (i.v.m. de bloei van de bloemen). Hoe groter je geplukte boeket hoe meer je kwijt bent voor dit uitstapje.

4. Blote voeten pad

Met de blote voetjes door de uhhhhh... blubber. Ons vierde uitje is een blote-voeten-pad! Google er maar eens op en waarschijnlijk is er wel een pad bij jou in de buurt! Kosten meestal een paar euro. Voor de kindjes leuk om te voelen en ontdekken en voor de papa's en mama's ook een momentje om letterlijk weer even te aarden. Ervaar de verrassende routes over steen, hout en aarde! Neem een lekkere voetenbalsem mee om je voetjes te verwennen na afloop van de wandeling.

5. Geitenboerderij Ridammerhoeve

Parkeer de auto en maak een fijne wandeling door het Amsterdamse bos naar de Geitenboerderij. Een kinderboerderij blijft toch een belevenis. Bij deze boerderij kun je de geitjes (tegen een kleine betaling) een flesje geven en er zit ook nog eens een speeltuin bij. Leuk voor alle leeftijden! Terwijl de kinderen spelen kom jij nog even bij op het terras met een drankje en hapje uit de boerderij winkel.

Héél benieuwd naar jullie ervaringen! Laat je even weten of jullie deze uitstapjes net zo geslaagd vonden als wij? En, als jullie een uitstapje konden toevoegen, wat zou dat dan zijn?

X Marijk

Marijke is mama van Tremaine, Nine en Eden en je volgt haar uitstapjes via https://www.instagram.com/blended.family.of.five/


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.