Knutselen met stof

Gepubliceerd op 12 januari 2023 om 19:22


Meters stof "vliegen" er hier doorheen en er blijven altijd wat kleine stukjes over. Dit varieert, soms is een restje nog groot genoeg om er bijvoorbeeld een haarband uit te halen maar vaak zijn het echte restjes-restjes. Leuk feitje: wij gooien écht niets weg! Alles bewaar ik in een grote bak die onder de kniptafel staat. Deze zoek ik iedere week uit en zo heb ik dus ook vaak zakken vol met restjes. 

Inmiddels weten alle kinderdagverblijven, gastouders bso's en knutselclubjes uit de buurt ons te vinden en worden regelmatig zakken opgehaald. Wat is het super tof om te zien wat er inmiddels allemaal al gemaakt is met onze restjes.

Ik geef je graag 3 voorbeelden wat je zelf kunt maken zonder naaimachine. Plan maar eens een lekker knutselmiddagje in met de kids ;)

  


Tip 1: Een vrolijke slinger van stof

Leuk voor binnen én buiten: deze vrolijke slinger van stof is snel gemaakt en helemaal niet moeilijk. De kids vinden het leuk om mee te helpen, wanneer je samen leuke matching kleurtjes bij elkaar zoekt kunnen jullie meteen daarna aan de slag! Makkelijk en super gezellig.

Wat heb je nodig voor deze vrolijke slinger?
- Reststukjes stof, het fijnste zijn katoenen materialen zonder stretch. Het is leuk om verschillende kleuren en prints te combineren
- Touw
- Schaar

1. Je start met reepjes maken, het mooiste effect is om deze te scheuren (dan krijg je kleine rafeltjes) maar knippen kan natuurlijk ook. Wanneer je gaat scheuren maak je een klein knipje in de stof. Maak de reepjes allemaal ongeveer even lang en niet té lang.
2. Leg alle stofjes neer op volgorde zoals je ze graag zou willen gebruiken, sorteer op kleur en zorg voor een mooie verdeling.
3. Je kunt daarna gaan kijken hoelang je slinger gaat worden en leg hierbij het touw neer.
4. Knoop de reepjes aan het touw, dit doe je door een lusje te maken (als soort kleine stropdasjes). Trek het niet te hard aan, het is mooier als deze wat losjes zitten. 


Tadaaaaa en klaar is je vrolijke slinger!

Op deze manier zou je bijvoorbeeld ook een zomerkrans kunnen maken. Ik verwijs je daarvoor graag door naar de website van Knipmode!

   

  Tip 2: DIY outfit ontwerpen

  Deze tip is niet alleen leuk voor meiden maar ook jongens vinden het leuk om te knippen en plakken!


  Wat heb je nodig?
  - Printer en papier
  - Schaar
  - Lijm

  1. Zoek op Google naar "Kleurplaat kind aankleden" en print deze uit.
  2. Gebruik kleine lapjes stof om je eigen outfit te ontwerpen, knip ze eventueel nog iets kleiner of in de vorm van een rokje, truitje, etc.
  3. Laat je kindje zelf de allerleukste en gekste kleurencombinaties maken, zo laat je zien wat je met leuke stofjes kunt doen!
  4. Plak ze vast op het papiertje.

  Designers in de dop :)

   

  Tip 3: Een lapjesolifant?

  Wij moeten altijd erg lachen om de dieren die we maken samen, ze zien er zo gek uit.

  Wat heb je nodig?
  - Papier
  - Schaar
  - Lijm

  1. Laat je kindje op een leeg vel papier een dier tekenen. Lukt dat nog niet teken dan een poes, olifant, konijntje, etc, voor ze.
  2. Maak kleine stukjes van verschillende soorten stof. Combineer gekke kleurtjes en printjes.
  3.Nu het leukste onderdeel: plakken maar! Wel binnen de lijntjes blijven hè ;)


  Heb je misschien nog oude knoopjes of kralen in huis? Die dienen goed als oogjes! Zo maak je een lapjes-diertje.

  Wil je ook graag eens knutselen? Stuur ons dan een berichtje zodat we restlapjes voor je apart kunnen houden. Misschien heb jij ook wel een tof idee om te maken? Laat het ons hieronder weten!

   


  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.